Ossur

alt Osnovan 1971. godine, Ossur je prikupio široku ekspertizu u razvoju, proizvodnji i prodaji neinvazivnih ortopedskih pomagala. Strategija akvizicije dovela je do ambicioznog i komplementarnog rasta u pretklih deset godina i učinila Ossur jednom od najvećih globalnih kompanija u ovoj industriji. Velika ulaganja kompanije u istraživanje i razvoj proizvoda osiguralo je jake pozicije na tržištima.

Kompanija je dobila ime po Ossur Kristinsson-u, islandskom protetičaru koji se, rane 1970. godine, usresredio na bolju vezu protetskog ležišta i amputacionog patrljka. Vrlo brzo Ossur je otkrio neka od idealnih svojstava silikona i iskoristio ih u formi silikonskog umetka Iceross. Malo vremena je prošlo od ovog izuma, a da je silikonski umetak pomogao hiljadama amputiraca širom sveta da poboljšaju suspenziju proteza na svom amputacionom patrljku na mnogo efektivniji i udobniji način nego ikada pre.

I dan danas Ossur je zadržao istu tradiciju, i to ga čini najpoznatijom kompanijom u izradi visokosofisticiranih ortopedskih pomagala u svetu. O tome najbolje govore monogobrojna pomagala koja su svojim korisnicima promenila živote, poput dinamičkih ortoza, protetskih bioničkih stopala i kolena,  širokog izbora silikonskih umetaka, kao i Ossur tim, koji čini grupa elitnih internacionalnih atleta.