CLEVER 9.506 (COMPACT 905)

Meyra Ortopedia

 

 

Model Clever - usavršena verzija poznatog modela Compact 905Model Clever predstavlja uveliko poznati model Compact 905 elektromotornih kolica osveženog dizajna i mogućnosti za svakodnevnu spoljnu i unutrašnju upotrebu.

Clever se odlikuje stabilnim ramom u vidu šasije. Takav koncept rama znatno doprinosi stabilnosti i čvrstini kolica, a samim tim i udobnosti prilikom upotrebe. Pored toga, sva mnogobrojna podešavanja celokupnih kolica pristna su i njihova primena je usavršena i daleko olakšana.

Novine su i poboljšanja već prisutna u standradnoj verziji, a to su čelične prednje vile, veći prednji točkovi od 9", kao i aktivna prednja i zadnja svetla. Sve to izdvaja ih od sličnih modela drugih proizvođača prisutnih na našem tržištu.

 

U standardnoj varijanti kolica dolaze sa sedištem od impregniranog platna, a opciono su dostupna i druga rešenjaGlavna odlika ovog modela jeste upravo udobnost sedenja i mogućnost podešavanja iste. Naslon za leđa podesiv je po uglu od 0 do 30 stepeni, a sedište od -2 do 17 stepeni. Pored toga podesive su i dubina i širina sedišta. Naslon za leđa i sedište su standardno od impregniranog platna, a opciono su dostupna drugim varijantama u vidu podesivih traka, Ergopor sedišta, ili dečijih sedišta.

 

Standardni nalosni za ruke su podesivi po visini, širini i dubini, a to su po potrebi i druge vrste Udobnost ovih kolica upotpunjuju i nasloni za ruke, koji se u standardnoj varijanti odlikuju širokim i dugačkim osloncem za podlaktice. Izrađeni su od poliuretanske pene, a bočne strane su od čvrste providne plastike. Nasloni su podesivi po širini, izvačenjem iz rama kolica, kao i po visini. Pored toga, moguće je podesiti i njihovu dubinu u odnosu na naslon za leđa. Opciono je moguće naručiti i druge tipove naslona za ruke poput naslona za ruke za decu ili sitnije osobe, kojima su potrebni uvučeni nasloni za ruke ka sedištu kolica. Ovakvi nasloni su ujedno i kraći po dužini, a i sam oslonac podlaktice je anatomski oblikovan, kako ne bi došlo da spadanja podlaktice sa naslona za ruku.

 

Suspenzija na zadnjim točkovima je deo standardne opremeImajući u vidu upotrebu modela Clever u spoljnom okruženju, proizvođač je Clever opremio i aktivnom suspenzijom na zadnjim točkovima. Podešavanje suspenzije je moguće putem stezanja ili otpuštanja opruge. Suspenzija levog i desnog točka je zasebna. Pored udobnosti koju pruža svim korisnicima, ovog modela, naročito je korisna kod osoba koje imaju otežano disanje.

 

Masivni prednji točkovi i čelične vileKad je reč o točkovima, Clever je poboljšan kada su u pitanju prednji točkovi. Njih u standardnoj varijanti čine 9" pneumatski točkovi, koji su postavljeni na veće čelične vile. Pored njih za korisnike koji žele manje točkove u ponudi su i točkovi od 8". Zadnji točkovi su standardni pneumatski veličine 12". Kolica se opciono mogu opremiti prednjim i zadnjim punim gumama.

 

I aktivna svetla su deo standardne opremeKao što je već nagovešteno, Clever je u standardnoj verziji opremljen aktivnim prednjim i zadnjim svetlima. Njihova aktivacija vrši se po želji sa upravljačke jedinice. Veza prednjih svetala sa ramom je fleksibilna, što je veoma korisno kada se kolica koriste u manjem prostoru, gde ih je moguće zakačiti, pa je time omogućeno uvijanje istih i u potpunosti smanjena mogućnost njihovog oštećenja. Na zahtev korisnika svetla je moguće ukloniti sa kolica.

 

Iako masivna i robusna, njihov transport je prilično jednostavanIako kolica poseduju stabilan ram, njihov transport je lako izvodljiv. Sistem sklapanja je jenostavan i čini ga uklanjanje bočnih stranica i držača nogu i obaranje naslona za leđa. Tako sklopljena u vidu kocke, moguće ih je ručno ubaciti u kola, ili putem komandne jedinice navesti na rampu.

 

 

Osnovne karakteristike
  Širina sedišta 38-55 cm   Visina naslona ruku 25-35 cm
  Ukupna širina kolica 60 cm   Ukupna dužina sa papučicama 103 cm
  Prečnik točkova prednji 9", zadnji 12"   Maksimalna težina korisnika 130 kg
  Dubina sedišta 40-48 cm   Transportne dimenzije 64 x 76 cm
  Visina sedišta 45-52,5 cm   Težina kolica za transport 80 kg
  Ukupna visina kolica 95 cm   Brzina kolica 6-10 km/h
  Visina naslona za leđa 50 cm   Autonomija sa 40Ah gel baterijama oko 30 km
Dobijanje kolica na osnovu prava socijalnog osiguranja
RZZO šifre 084
Preuzmite
Upustvo za upotrebu

 

**Joomla! Debug Console**

**Session**

**Profile Information**

**Memory Usage**

**Database Queries**

**Parsing errors in language files**

**Language Files Loaded**

**Untranslated Strings**